logo

Mariahoeve Knapt Op

De stemperiode is afgelopen

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

De stemperiode is afgelopen

Stoep Haverkamp recht leggen

Door: gemeente Den Haag
October 18, 2019
18 okt. 2019, 17:04

Dit opknappunt is door één of meerdere bewoners van Mariahoeve eerder doorgegeven aan de gemeente. Daarom is het opknappunt nu door de gemeente toegevoegd aan de kaart.

In deze straat zie je een voorbeeld van schots en scheef liggende tegels. Een probleem dat veel in Mariahoeve voorkomt. Dit probleem wordt vaak veroorzaakt door de boomwortels. Er moet een structurele oplossing komen, waarbij het wortelprobleem van de bomen moet worden aangepakt, of in sommige gevallen bomen weggehaald moeten worden en door nieuwe bomen vervangen. Er moeten dan wel goede maatregelen genomen worden om herhaling van problemen in de toekomst te voorkomen.

Hoe kan dit opgeknapt worden?

Op locaties als deze is het eigenlijk niet voldoende om de wortels aan te pakken en de stoep recht te leggen. Het beste zou zijn om de huidige boom weg te halen en een nieuwe te planten en maatregelen te nemen om wortelopdruk in de toekomst tegen te gaan.


Reacties

Eens

Frans | October 24, 2019 2:51 PM

Dit geldt niet alleen voor dit punt. De bestrating is op diverse plekken slecht. Zoals b.v. Het pad dat langs de 5 blokken Roggekamp loopt naar de haverkamp. Het is goed uitkijken als je slecht ter been bent en met een stok of rollator loopt. Ook staat het onkruid overal tot 50cm hoog en liggen er al heel lang afgebroken boomtakken! Opruimen die zooi, het geeft de buurt een verwaarloosde uitstraling.

Reageren
Irma | October 24, 2019 4:50 PM

Inderdaad mag de hele Haverkamp wel een opknapbeurt gebruiken. Ook de stoep tegenover de nieuwe huizen in de Haverkamp is door het onkruid dat groeit langs de hekken waar nieuwbouw moet komen staat metershoog. Daardoor kun je bijna niet over de stoep naar de afvalcontainers lopen. Wanneer gaan ze overigens eens beginnen met die nieuwbouw? In de eerder berichten zou dat eind 2018 zijn maar het is nu al een jaar later en nog ligt het braak.Kasper | October 25, 2019 12:34 AM

Dit verbeterpunt geldt voor de gehele Haverkamp. Niet enkel de stoepen zien er momenteel niet uit, ook de straten zit vol met kuilen/oneffenheden. Ook ontbreken er op diverse plekken aan de Haverkamp banden tussen de stoepen en de naastgelegen groenstroken, waardoor de stoeptegels niet netjes blijven liggen. Een voorbeeld van hoe nieuwe (en mooie) bestrating een buurt kan doen opbloeien, is het deel van Bezuidenhout ten zuiden van het Stuyvesantplein.

Reageren


Alex | October 30, 2019 8:18 AM

Het gaat niet alleen om wortelopdruk, maar ook gewoon ouderdom van de bestrating. Zowel stoep als weg ligt schots en scheef.

Reageren


Oneens

Ben je het oneens met dit opknappunt? Laat je stem horen!

Login om verder te gaanCancel