logo

Mariahoeve Knapt Op

De stemperiode is afgelopen

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

De stemperiode is afgelopen

Opknappen plein met kiosken winkelcentrum

Door: gemeente Den Haag
October 18, 2019
18 okt. 2019, 17:02

Dit opknappunt is door één of meerdere bewoners van Mariahoeve eerder doorgegeven aan de gemeente. Daarom is het opknappunt nu door de gemeente toegevoegd aan de kaart.

Het gebied rondom de kiosken en onder de hellingbaan wordt als sleets en rommelig ervaren. Het plein is stenig en nodigt niet uit voor verblijven en ontmoeten. De kiosken blokkeren de groene strook die er is vanuit wijkpark De Horst richting Voorburg. Er is te weinig ruimte voor fietsen. De kiosken zouden opgeknapt of vervangen moeten worden en de openbare ruimte heringericht om er een bruisende ontmoetingsplek voor de hele wijk van te maken.

Hoe kan dit opgeknapt worden?

Haalbaarheidsstudie doen en onderzoek naar hoe dit gebied kan worden opgeknapt in samenwerking met de winkeliersvereniging en de eigenaar van het winkelcentrum.


Reacties

Eens

Marjo | October 25, 2019 4:47 PM

Het is een rommelige entree met al die karretjes, fietsen, brommers, banners midden op het voetpad. Fietsen voor de Hoogvliet maakt dat het voetpad te smal is. Parkeermeter midden op de stoel. Verkeer twee op het fietspad gaat tweerichtingen op. Ook scootmobielen met twee naast elkaar op fietspad. Etc etc. Tja regels ??

Reageren


H | October 24, 2019 11:57 AM

Rondom de eettentjes en Hoogvliet ziet het er niet uit

Reageren


Wilma | October 24, 2019 2:56 PM

Het ziet er rommelig uit het is geen prettige entree tot het winkelcentrum

Reageren


Annelies | October 24, 2019 3:03 PM

't Geeft een armoedige sfeer, rommelig met al die brommertjes, afvalcontainers etc.

Reageren


P | October 24, 2019 3:40 PM

Helemaal mee eens. Tegels liggen schots en scheef en is voor minder validen een moeilijk stukje. Daar naast wonen er onder de oprit van het winkelcentrum tientallen duiven die voor overlast zorgen. Ze poepen de boel onder en zoeken extra nestruimte op de balkons van de flat aan de Horst. Tevens kijken of de gebruikers van de eettentjes verplicht kunnen worden hun luchtjes beter te filteren.

Reageren


Ralph | October 25, 2019 10:46 AM

Ik ben het ermee eens, want het gebied is nu ontzettend rommelig. De kiosken zien er armoedig uit, door terrassen van de kiosken wordt een privé gebied geclaimd, de brommers van de pita koerier blokkeert de straat, de liefdeloosheid van de locatie van de afvalbakken, het is een armzalig geheel. Ook vraag ik me af of de oprit naar het parkeerdak niet op een andere manier kan worden ingepast.

Reageren


Bart | October 27, 2019 8:36 AM

De uitstraling is armoedig, als het donker is voel je je onveilig door slechte verlichting. Een goede architect kan dit veel leuker maken en ook veel aantrekkelijker voor de winkeliers.

Reageren


Laura | October 30, 2019 11:23 AM

Geen mooie entree van het winkelcentrum

Reageren


Ruud | November 5, 2019 7:15 PM

Het hele gebied onder de oprit naar het parkeerdak is een no-go arena. Ongeorganiseerd, overal bouwsels en obstakels. Horeca ok., maar laat een gebiedsmanager of planoloog hier iets goeds ontwerpen in plaats van het huidige ruimtegebruik.

Reageren


Richard | November 6, 2019 2:33 PM

Is rommelig, weinig ruimte voor voetgangers. Ook de doorloop naar de ingang van Hoogvliet/winkelcentrum is erg smal geworden sinds de verbouwing van Hoogvliet. De koisken naast elkaar centraliseren, visboer erbij plaatsen en wat meer bankjes plaatsen.

Reageren


Trudy | November 8, 2019 5:43 PM

Het is daar gevaarlijk lopen .De stoeptegels liggen niet meer recht .Tevens is de stoep niet schoon .In de zomer wanneer er ook buiten gegeten wordt vertoeven daar diverse vogelsoorten die het nodige achterlaten .
Het ziet er rommelig en niet fris uit !

Reageren


Peter | November 8, 2019 9:24 PM

Dit onderwerp is dubbel, @admin: voeg even samen met opknappunt 2367. Dit is dezelfde plek:
https://mariahoeveknaptop.denhaag.nl/opknappunt/2367

Reageren


Agma | November 10, 2019 12:06 PM

De eetgelegenheden buiten winkelcentrum is geen visitekaartje voor het winkelcentrum. Bij geen van de drie eetgelegenheden nodigt niet uit tot het gebruik van een consumptie op het terras. Veel last van wind tussen gebouwen door, zelden zon op terras. Ik vraag me af of dit een goede locatie is voor een terras met eetgelegenheid.
Zeer rommelig uitzicht vanaf terras op vuilcontainers, winkelwagens, fietsen, slecht onderhoud van de pandjes zelf, veel wind, weinig zon om diverse redenen.

Reageren


Oneens

Ben je het oneens met dit opknappunt? Laat je stem horen!

Login om verder te gaanCancel