logo

Mariahoeve Knapt Op

De stemperiode is afgelopen

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

De stemperiode is afgelopen

Herinrichten Denenburg

Door: gemeente Den Haag
October 18, 2019
18 okt. 2019, 17:01

Dit opknappunt is door één of meerdere bewoners van Mariahoeve eerder doorgegeven aan de gemeente. Daarom is het opknappunt nu door de gemeente toegevoegd aan de kaart.

Dit plein is zoals vele anderen in Mariahoeve erg stenig. De klimaatveranderingen vragen om minder steen, meer groen. Die ontwikkeling past goed bij de duurzame ontwikkelingen die Mariahoeve moet gaan doormakenmet de overgang op schone energie. Er zou op een vrij simpele manier een meer groen plein van gemaakt kunnen worden met meer ruimte voor verblijven en ontmoeten. Ondernemers en bewoners hebben al laten weten mee te willen denken in het maken van plannen.

Hoe kan dit opgeknapt worden?

Er moet met bewoners gekeken worden waaraan behoefte is. Daarna samen met een ontwerper een plan maken. Voorwaarde is meer groen in plaats van stenen.


Reacties

Eens

Martin | October 24, 2019 10:48 PM

Zonde van de grote lege ongezellige ruimte om er niet iets veel beters mee te doen.

Reageren
Catharina | November 8, 2019 7:51 PM

Jaren geleden zijn de 2 plantenbakken geplaatst door de gemeente. Er was geen geld om een profi naar het herinrichting van het plein te laten kijken. Ook geen geld om er echt iets van te maken. De bakken waren het best haalbare. Dat moet echt anders. Kijk naar het hele plein en maak er een eenheid van ook als dat betekent dat bestaande steucturen moeten sneuvelen.Heike | October 26, 2019 12:34 PM

Het is een erg grijs en droevig plein. Een paar bomen erbij en een zitmogelijkheid voor oudere mensen die met een rollator zijn lijkt me leuk, ook een kleine speelplek voor kinderen. Een gemeenschappelijk stukje tuin met kruiden misschien ook leuk. Het leegstaande pand een goede bestemming geven.

Reageren
Catharina | November 8, 2019 7:46 PM

Ik vind dat bewoners aan het plein een say moeten krijgen in de bestemming van de leegstaande kiosk. Je wilt geen vistent voor je deur bijv.H | October 24, 2019 11:59 AM

Ziet er niet uit, erg ongezellig etc.

Reageren


jim | October 26, 2019 11:36 PM

Gevaarlijke bestrating voor ouderen vrij open plek om iets leuks mee te doen voor jongeren

Reageren


Marie-Aimée | October 31, 2019 3:26 PM

Leuke winkels/restaurants erin, of een groene ruimte. Speeltuin kan diverse overlasten geven.

Reageren


Desire | October 26, 2019 11:41 PM

Lege plek met betonnen plantenbakken die niet worden onderhouden, slechte bestrating, speeltuin met zit gelegenheid voor ouderen zou geweldig zijn

Reageren


Judith | October 26, 2019 11:56 PM

Het ziet er koud en kil uit. Een leuke speeltuin voor de aller kleinste met een leuke moestuin voor de buurtbewoners en/of minder bedeelde onder ons zou fijn zijn. Uiteraard met bankjes en prullenbakken zodat het er schoon blijft.

Reageren


Catharina | November 8, 2019 7:41 PM

De bakken op het plein worden al lang niet meer onderhouden. De boompjes en buxus moeten gesnoeid worden evenals div. planten in de bakken; onkruid gewied. De hele zomer oogt het plein een achterbuurt door het torenhoge onkruid tussen de stenen. Er wordt elk jaar pas in augustus onkruid 'gewied'' dwz er wordt gemaaid dus in no time is het onkruid weer terug. 2x 'maaien'is het minste wat je kunt doen.
Moestuin vergt onderhoud. Door wie?

Reageren


Joan | November 10, 2019 6:29 PM

Ik ben het ermee eens dat het plein een opknapbeurt kan gebruiken. Het plein doet armoedig aan. Voornaamste reden hiervoor is het onkruid dat het grootste deel van het jaar het plein overwoekert. Bij een nieuwe opknappoging van het plein moet bekeken worden waarom de vorige renovatie van het plein niet heeft gewerkt. Bewoners aan het plein hebben behoefte aan een stalling voor hun fietsen (want geen achterom). Een oplossing zou kunnen zijn een fietsenstalling op het plein (of in lege kiosk).

Reageren


Oneens

Ben je het oneens met dit opknappunt? Laat je stem horen!

Login om verder te gaanCancel