logo

Mariahoeve Knapt Op

De stemperiode is afgelopen

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

De stemperiode is afgelopen

Zoveel mogelijk bomen planten in stadsdeel

Door: joke van Zijll
October 26, 2019

Zo veel als mogelijk in het hele al groene stadsdeel bomen aanplanten, eventueel laag blijvende bomen of hagen, om bijdrage te leveren aan CO2 uitstoot. Graag zou ik tussen bestaande bossages zoveel mogelijk herfstbladeren bewaard zien, die uiteindelijk weer compost worden en een winterslaapplaats voor egels kunnen zijn. Misschien overwegen om groen aan te planten tegen gevels, blinde muren van flats o.i.d.

Hoe kan dit opgeknapt worden?

Aanplant van bomen zou kunnen door een commissie die stekkies verzameld van mensen die die uit hun tuinen halen


Reacties

Eens

mark | October 26, 2019 12:33 PM

Goed idee om zoveel mogelijk bomen te planten! Ook het Marlot park heeft veel meer nieuwe/ jonge bomen nodig, veel oude bomen staan er slecht bij en moeten worden 'opgevolgd' door nieuwe aanplant. Wellicht kunnen we groepjes van 4 mensen maken die gaan 'aanplanten'.. De vraag is even waar halen we stekken of jonge bomen en ondersteunende palen vandaan? Wie heeft daar een idee voor?

Reageren
Cees | November 2, 2019 7:47 AM

Het bos instappen (onder leiding van een boom expert) en de stekken die overbodig zijn uitgraven. Er zou ook meer aansluiting gevonden kunnen worden naar de ooit inheemse beplanting (wilgen/ meidoorn)Cees | November 2, 2019 7:45 AM

Tussen de flats aan het Margarethaland en het kantoorpand van Aegon kan een "Tiny wood" gecreëerd worden.

Reageren


AJ | November 8, 2019 2:25 PM

Mariahoeve moet mooi groen blijven. Ook de onnodige meerwekelijkse herrie van de met diesel vervuilende bladblazers zijn volkomen onnodige overlast. Last de bladeren liggen of schuif ze aan met een hark ivm de egeltjes

Reageren


Karin | November 8, 2019 4:33 PM

Vergroening, zelfs van een groene wijk als Mariahoeve is van (levens)belang. Naast aanplant van bomen denk ik, dat het beplanten/inzaaien van boomspiegels van al aanwezige en nieuwe bomen van veel betekenis kan zijn voor insecten, bijen enz.. En voor bewoners en passanten, want meer groen en kleur doet iedereen goed.

Reageren


Oneens

Ben je het oneens met dit opknappunt? Laat je stem horen!

Login om verder te gaanCancel