logo

Mariahoeve Knapt Op

De stemperiode is afgelopen

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

De stemperiode is afgelopen

Doorgang fietsers-voetgangers naar Kleine Loo

Door: Ruud Steggerda
October 28, 2019

Na de sloop van de lage flats Haverkamp 101 t/m 171 is er nu de mogelijkheid om de door veel bewoners gewenste ‘officiele’ doorsteek van het Haverkamp naar Het Kleine Loo te maken. Voor fietsers en voetgangers, dus met een tegelpad en een (rood) fietspad naast de garageboxen. Dan hoeft niemand meer “illegaal” door de (met lage hekjes afgesloten) binnentuinen van de Haverkamp flatblokken naar de tramhalte te lopen. Mariahoeve kent veel van dit soort doorgangen, graag willen we als bewoners er hier ook eentje.

Hoe kan dit opgeknapt worden?

Zie een soortgelijke doorsteek tussen Diamanthorst en Robijnhorst; gescheiden van elkaar een tegelpad voor voetgangers, een rood asfalt fietspad voor tweewielers. Aan weerszijden een anti-inrijpaal zodat auto’s er niet door kunnen.


Reacties

Eens

Irma | November 10, 2019 9:55 AM

Ik ben het er mee eens. De bereikbaarheid van tram, voetbalveld, tennisbaan e.d. wordt veel beter. Overigens blijft er dan toch nog een flink stuk groen over en zou alleen een voetpad al handig zijn.

Reageren


Oneens

Ineke | November 7, 2019 2:24 PM

Ik ben het er mee oneens want de mensen die met de tram gaan, gaan echt niet omlopen om dan via een "legale doorgang" over te steken. En bovendien vind ik de groen strook die er is aan de achterkant van mijn huis juist heel erg prettig dat er niet allemaal mensen doorheen lopen daar. Sluit gewoon de kant van het kleine loo helemaal af en laat mensen gewoon omrijden/omlopen alleen voor bewoners aan de desbetreffende flat en woonplein een sleutel om er door te kunnen in het geval van nood.

Reageren


Dini | November 9, 2019 8:38 PM

Ik ben het er niet mee eens! Simpelweg omdat het mens eigen is voor gemak te kiezen in plaats van om te lopen ook al is dat middels een legale doorgang en de groenstrook ivm privacy erg prettig is.

Reageren


Login om verder te gaanCancel